STM NAVDEX 2025’te Milli Teknolojilerini Sergileyecek

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, milli imkanlarla geliştirdiği askeri deniz platformlarını ve taktik mini insansız hava araçları (İHA) sistemlerini, NAVDEX Fuarı’nda görücüye çıkaracak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, STM, bu yıl 17-21 Şubat’ta Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi’de düzenlenecek Körfez bölgesinin önemli savunma fuarlarından NAVDEX 2025’e katılım sağlayacak.

STM, ana yüklenicisi olduğu ve Türk donanmasına teslimini gerçekleştirdiği MİLGEM İstif Sınıfı projesinin ilk gemisi, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni “TCG İSTANBUL”u (F-515) fuarda sergileyecek.

Türkiye’nin özel harekat ve hücum maksatlı ilk milli denizaltı tasarımı “STM500”, Türkiye’nin milli korvet projesi “Ada Sınıfı”, “Lojistik Destek Gemisi” ve “STM MPAC Hücumbot” da fuarda katılımcıların beğenisine sunulacak. Türk mühendislerinin imzasını taşıyan, insansız otonom sualtı aracı (İOSA) “STM NETA” da ilk kez bir yurt dışı fuarında yerini alacak.

Taktik mini İHA üzerine Türkiye’de ve dünyada öncü sistemler geliştiren STM, üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç ettiği Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı “KARGU”yu, anti-personel ve zırh delici mühimmat başlığıyla fuar katılımcılarının beğenisine sunacak.

Şirket, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren, terörle mücadele aktif olarak kullanılan ve ihracat başarıları yakalayan gözcü “İHA TOGAN” ile mühimmat bırakan “İHA BOYGA”yı da Körfez bölgesiyle buluşturacak.

“Geniş bir yelpazede milli çözümler geliştirdik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türk savunma sanayisinin, yenilikçi çözümleri ve mühendislik kabiliyetleriyle uluslararası arenada adından söz ettirdiğini belirtti.

STM olarak, Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde, askeri deniz platformları, taktik mini İHA sistemleri ve komuta kontrol kabiliyetleriyle geniş bir yelpazede milli çözümler geliştirdiklerine değinen Güleryüz, şunları kaydetti:

“Son dönemde Portekiz ve Malezya’ya gerçekleştirdiğimiz deniz araçları ihracatımızla, donanmaların güvenilir ortağı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Sahada kanıtlanmış taktik mini İHA sistemlerimizi 10’dan fazla ülkenin envanterine katarken, NATO’ya yazılımda ileri teknolojiler kazandırıyoruz.”

Güleryüz, “Körfez bölgesinin önemli fuarlarından NAVDEX 2025’te dost ve müttefik ülkelere milli teknolojilerimizi tanıtırken, mühendislik gücümüzle, yeni güçlü işbirlikleri kurmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

O telefonların vergisiz fiyatları şoke etti! ‘Bu resmen haraç’

Dünyanın sayılı marka telefonlarından olan iPhone telefonların Türkiye’ye girişten sonra vergi eklenen fiyatları ile vergisiz fiyatları görenleri şoke etti. Sosyal medyada kullanıcılar fiyat farklarını görünce tepkiler gecikmedi

ABD’li eski istihbaratçı Ritter: Ermeni Kilisesi’ne yönelik baskı, ülkenin Batı yanlısı eğiliminin bir sonucu

İş adamı Samvel Karapetyan Ermenistan Apostolik Kilisesi’ni savunmak üzere yaptığı konuşmanın ardından ‘yasadışı olarak iktidarı ele geçirme çağrısı yapmakla’ suçlanmış ve tutuklanmıştı. Eski ABD Deniz Piyade Teşkilatı istihbarat subayı Scott Ritter söz konusu meseleyi Sputnik’e değerlendirdi.

Gerilim tırmanıyor! İran gerçekten Hürmüz Boğazı’nı kapatabilir mi?

İran, ABD’nin İsrail’e destek vererek savaşa resmen müdahil olması halinde, dünyanın en kritik petrol geçiş noktalarından biri olan Hürmüz Boğazı’nı kapatabileceği uyarısında bulundu. İran Meclisi’nin kıdemli üyelerinden Ali Yezdihah, yarı resmi Mehr …

Putin: Silah üretimine hazırlanıyoruz

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nun (SPIEF) ana oturumunda bir konuşma gerçekleştiren Putin, Rusya’nın sadece kendini korumayacağını, bununla birlikte “dost ülkelerle” askeri ve teknik işbirliğini geliştireceklerini belirtti. Putin …

İsrail’den İran’a tehdit: Tahran’ın tamamını boşaltın

İsrail Savunma Bakanı Katz, “İran’ın başkenti Tahran’dan nüfusun toplu olarak tahliye edilmesi gerektiğini” savundu.

Trafikte yeni dönem başlıyor: Tabelalar yenileniyor

Trafik cezalarına yönelik yapılacak artışları içeren yeni kanun teklifi, hız uyarı tabelalarının düzenlenmesiyle ilgili çalışmalar tamamlandığında, Meclis Genel Kurulu’na sunulması ve ardından yasalaşması bekleniyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu konuda İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları’nın koordineli bir şekilde çalıştığını ve belediyelerin de sürece katkı sağladıklarını belirtti. Konuya dair tüm detayları Haberürk’ten Bülent Aydemir ele aldı…