Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Klima Kullanımı ve Sağlık İlişkisi

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte klima kullanımı yaygınlaşıyor. Ancak uzmanlar, klimaların bilinçsiz kullanımının sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, klimaların havayı sürekli dolaştırarak havanın kalitesini bozabileceğini söylüyor. Klimaların sağlık açısından bazı riskler taşıdığını belirten Özlü, klimaların filtrelerinin düzenli olarak değiştirilmesi ve bakımının yapılmasının önemine değiniyor. Klimaların odadaki havayı sürekli dolaştırmasının, havanın kirli hale gelmesine ve zararlı gazların birikmesine neden olabileceğini vurguluyor.

‘Filtrelerin Düzenli Olarak Değiştirilmesi Gerekiyor’

Prof. Dr. Özlü, klima fanının doğrudan üzerinize gelmemesi ve fanı yukarıya doğrultmanın faydalı olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, odadaki sıcaklığın 21-24 derece arasında olmasının ideal olduğunu söylüyor. Klimaların odada nemlendirme yapması durumunda göz, burun ve ağızda tahrişlere neden olabileceğini belirten Özlü, klimaların bakımının düzenli olarak yapılması gerektiğini vurguluyor.

‘Ani Soğutma Yapılmamalı’

Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani ısı değişimlerinin çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Isıyı kademeli olarak düşürmenin faydalı olabileceğini söyleyen Özlü, kapalı ortamlardaki hava nedeniyle enfeksiyonların meydana gelebileceğini ve klimanın etkilerini boğazda yanma, burun tıkanıklığı ve öksürük gibi semptomlarla anlayabileceğimizi belirtiyor.

Related Posts

Eczanelerde satılan nemlendirici toplatılıyor! Mantar tespit edildi

Almanya kozmatik mağaza ve eczanlerde satılan nemlendirici sağlık tehdidi nedeniyle geri çağrıldı. İçerisinde tespit edilen maddenin mantara neden olduğu belirlendi.

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

Tohumlardan elde edilen yağlar gerçekten sağlığa zararlı mı?

Kolza yağı ve ayçiçek yağı son dönemde, zararlı etkilerine yönelik iddialar nedeniyle tartışılıyor.

Tıbbiyeliler Sendikası kuruldu: Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız

Yeni kurulan Tıbbiyeliler Sendikası’nın genel başkanı Ziya Aygün, “Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız” dedi.