ChatGPT ile konuşmalarınız “sonsuza dek” saklanabilir!

OpenAI ve Microsoft Arasındaki Telif Hakkı Davası Hakkında Yeni Gelişmeler

New York Times, 2023 yılı Aralık ayında OpenAI ve Microsoft’a karşı telif hakkı ihlali konulu bir dava açtı. New York Times, Microsoft’un Copilot’ında da yer alan OpenAI’ın ChatGPT modelini “milyonlarca makaleyi kopyalayıp, kullanarak” eğittiğini iddia etti.

Şu anda devam eden dava sürecinde New York Times ve diğer davacılar, OpenAI’ın ChatGPT tüketici ve API kullanıcı verilerini sınırsız süre saklamasını talep ediyor.

OpenAI CEO’su Sam Altman, yaptığı bir tweette “Son dönemde ‘YZ imtiyazı’ gibi bir şeye ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyoruz; (dava) bu konuda konuşma ihtiyacımızı artırıyor. Bence YZ ile konuşmak bir avukat ya da doktorla görüşmek gibi olmalı. Umarım toplum bunu yakında çözebilir” dedi.

OpenAI, New York Times’ın davanın “temelsiz” olduğunu savunurken, şirketin websitesinde yayınlanan “New York Times’ın veri taleplerine, kullanıcı gizliliğini korumak için nasıl yanıt veriyoruz” başlıklı uzun bir gönderide, gizliliğe yaklaşımlarını da açıklıyor.

OpenAI COO’su Brad Lightcap, NYT’nin talebinin “kullanıcılara verdikleri gizlilik sözleriyle temelden çeliştiğini” belirtiyor ve ekliyor: “Uzun zamandır devam eden gizlilik normlarını terk etmek, gizlilik korumalarını da zayıflatıyor.”

Giderek daha fazla insanın yapay zekâ destekli sohbet robotlarıyla özel konularını paylaştığı bir gerçek. Bu durum bazıları için bir terapist rolünü üstlenmiş durumda. Bu nedenle kullanıcılar bu görüşmelerin gizli kalmasını istiyor. Ancak NYT, OpenAI’ın telif hakkı ihlallerinin bu görüşmelere yansıdığını iddia ediyor.

Görüştüğünüz bir konuşmayı sildiğinizde, OpenAI sistemlerinden 30 gün içinde tamamen siliniyor. Ancak New York Times’ın talebi kabul edilirse, görüşmelerinizin kaydedilebileceği bir kayıt tutulabilecek, bu durumu hesabınızın ücretsiz ya da ücretli olması değiştirmeyecek.

Related Posts

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …

Kredi kartının ön yüzündeki 16 rakam bu anlama geliyormuş

Kredi kartlarının ön yüzünde yer alan 16 haneli sayı rastgele değil, her rakamın belirli bir anlamı var. Bankalararası tanımlamalardan güvenlik kodlarına kadar uzanan bu sayı dizisinin şifrelerini çözüyoruz.

Google’dan planlı eylem yeniliği: Gemini ile hayatınızı kolaylaştırın

Google I/O etkinliğinde tanıtılan birçok yeni özellik arasında öne çıkan “Planlı Eylemler”, Gemini’nin yeteneklerini bambaşka bir boyuta taşıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Gemini’ye belirli saatlerde veya düzenli aralıklarla komut çalıştırma …

Drone sürüleri zihinle uçuyor! Beynin komutası

İnsansız hava araçları (UAV), yani drone’lar, tarımdan güvenliğe, lojistikten sinematografiye kadar birçok alanda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu araçların kontrolü genellikle karmaşık kumandalar, radyo denetleyicileri veya …

Yapay zekâ destekli yeni Siri, 2026 baharına kadar gelmeyebilir

Apple’ın bir yıldan fazla önce duyurduğu ve Siri’ye yapay zeka özellikleri getirecek olan yeni sistemin hala hazır olmadığı belirtiliyor.

Gökyüzünde devrim: Yapay zeka ve drone

Yapay zeka (YZ) ve drone teknolojisi, bilimsel araştırmaların desteğiyle savunma, tarım, lojistik ve sağlık gibi pek çok alanda çığır açtı. Uzmanlar, bu teknolojilerin birleşiminin hem fırsatlar sunduğunu hem de etik ve güvenlik açısından ciddi …