Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kadın Çiftçilere İklim Değişikliği Eğitimi Verdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, tarımı korumak ve kadın çiftçilerin rolünü güçlendirmek amacıyla iklim değişikliği eğitim programı düzenledi.

Projenin yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gamze Doğdu Yücetürk üstlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde hayata geçirilen “Tarımda Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, kadın çiftçilere iklim dostu tarım teknikleri, sürdürülebilir yeşil çözümler, döngüsel ekonomi, atık yönetimi ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında teorik bilgiler aktarıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programın açılışında yaptığı konuşmada, projenin kadın çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Karaca, kadın çiftçilerin tarımın yanı sıra aile ve geleceklerini de şekillendiren önemli bir role sahip olduklarını belirtti.

Projenin amacının kadınların iklim değişikliği konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu belirten Yücetürk, aynı zamanda kadınların sürdürülebilir tarım uygulamaları konusundaki bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Yücetürk, özellikle kadın çiftçilerin bu etkilerden daha fazla etkilendiğini söyledi. Yücetürk, Türk kadınlarının tarımsal iş gücünün neredeyse yarısını oluşturduğuna ve diğer ülkelerden daha fazla emek harcadığına dikkat çekerek, kadın çiftçilerin iklim değişikliğiyle mücadelede savunmasız olduklarını belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, projenin “İklim Direnci” ve “Sürdürülebilir Yeşil Çözümler” olmak üzere iki ayrı proje kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Programa, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve kadın çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Mehmet Emin Gürbüz – Kültür Sanat

Related Posts

Yaz okulları ve kurslar 1 Temmuz’da başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) ile yaz okullarının 1 Temmuz’da başlayacağını duyurdu. Kurslar, 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Öğretmenler ve öğrenciler, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına bulundukları yerleşim yerlerindeki birimlerde katılabilecekler.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV GİRİŞ YERLERİ || ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman yapılacak? Bütünleme sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?

ATA AÖF bütünleme sınav tarihleri açıklandı. ATA AÖF final sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde ilan edildi. Final sınavlarında istedikleri başarıyı elde edemeyenler için yapılacak olan bütünleme sınavları üç oturumda tamamlanacak. Sınav öncesi ATA AÖF sınav yerleri obs.atauni.edu.tr giriş ekranı üzerinden öğrenilebilecek. Peki ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınavı giriş belgesi nasıl alınır? İşte ayrıntılar…

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHİ ||Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavları ne zaman sorusu, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman, nasıl yapılır? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.

HSK KARARNAME 2025 – SON DAKİKA || HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

HSK kararname 2025 son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hakimler savcılar kararnamesi Resmi Gazete’ de yayımlandı. HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladığını bildirerek, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarı diledi. İşte, HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

YÖK Başkanı Erol Özvar: Türkiye uluslararası öğrencilere ev sahipliğinde dünyada ilk 10’da

“Üniversitelerimizi yurt dışından araştırmacılar ve öğretim üyeleri için cazip seçenekler haline getirmek istiyoruz”