RO-RO gemileriyle taşınan araç sayısı üç kattan fazla arttı

Türkiye Ro-Ro Taşımacılığında Öne Çıkıyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Ro-Ro taşımacılığı verilerini değerlendirdi. 2024 yılı verilerine göre dünyada yük taşımacılığının yüzde 88’inin deniz yolu ile yapıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dış ticaret taşımalarının ise yüzde 86’sının deniz yolu ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Deniz Yolu Taşımacılığının Ekonomimize Katkısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak dünyadaki deniz taşımacılığından daha fazla pay almak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizdeki toplam dış ticaret içindeki deniz yolunun parasal payı 2003-2024 yılları arasında 5,9 kat artarak 333,96 milyar dolara ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Ro-Ro Taşımacılığı ve Avantajları

Ro-Ro taşımacılığı, tekerlekleri üzerinde kendi imkanları ile hareket ettirilebilecek yüklere ve özel gemilere yönelik taşımacılık modu olarak karşımıza çıkıyor. Bakan Uraloğlu, Ro-Ro taşımacılığının karayoluyla uluslararası eşya taşımacılığımıza yeni çıkış yolları ve güzergahlar sunduğunu belirtti.

2003 yılına göre yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısının 22 yılda üç kat artarak 706 bin 387’ye ulaştığını ifade eden Bakan Uraloğlu, bu taşımaların büyük bir kısmının Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz bağlantılı hatlarda gerçekleştiğini vurguladı.

Gelişen Trend: Ro-Ro Taşımacılığında Artış

2025 yılı Nisan ayı itibariyle Türkiye’nin 28 aktif Ro-Ro hattında faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, “2025 yılı Ocak-Nisan döneminde yurt dışı bağlantılı düzenli Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısı geçen yıla göre yüzde 7,8 artarak 246 bin 816’ya ulaştı.” dedi.

Related Posts

2025 yılı yaş çay alım fiyatları belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 25,44 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “2024 yılında yaş çay rekoltesi 1 milyon 430 bin ton olarak gerçekleşmiştir. ÇAYKUR 2024 …

Nissan 11 bin kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor

Japon otomobil üreticisi Nissan, küresel çapta 11 bin kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Erişilebilir çözümlerle engeller kaldırılıyor

Türk Telekom, “Türkiye’ye Değer” hedefiyle teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürerek kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye devam ettiğini duyurdu.

2025 yılında vergi affı var mı? Beyanname Gözetim Programı nedir?

Son bir ayda tarafıma ulaşan soruların önemli çoğunluğa vergi affı ve birçok tüzel kişiliğe gelen vergi uyarı yazıları hakkında olmuştur. Beyanname Gözetim Programı nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya alınan program uyarınca 2024 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi verecek yaklaşık 500 bin mükellef üzerinden yapılan risk analizleri neticesinde ortaya çıkan, yaklaşık yüzde 10 civarı mükellefin riskli grup olarak tanımlanması ve bunlara riskleri hakkında uyarı mektubu gönderilmesi işlemidir.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …